Direktlänk till inlägg 7 februari 2013
KOLAKAKA ( ugn 175 grader 25-30 min)
3 ägg + 4 1/2 dl socker
2 1/4 dl mjölk
6 3/4 vetemjöl
4 1/2 bakpulver
225 g smält margarin
KOLA GLASYREN
2 dl socker + 2 dl grädde
2 msk margarin
200 g schweiznötchokladkaka marabou
Smält margarinetoch ställ der att svalna.
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt mjölken och sedan mjölet blandat med bakpulvret.
Rör till siat ner det avsvalnade margarinet.
Häll smeten i en långpanna och grägga i 175 gram i 25-30 min.
Koka upp socker + grädde och smöret till en glasyrsmet och låt en Schweizernötkaka smälta ner i blandningen.
Koka sedan under omrörning tills glasyren tjocknar.
Bred ut glasyren på den avsvalnade kakan och låt den svalna innan du serverar den med grädde eller glass
Lycka till!
klockan 10.00 var det samling på pingstkyrkan i Skellefteå, det var dax att samla h4a-gruppen för ännu en försäljning av fika för välgörande ändamål. Vi började som vanligt att göra i ordning allting så att vi inte skulle hamna i tidsnöd, ost-och gur...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 |
7 | 8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 |
13 |
14 |
15 |
16 |
17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 |
|||
25 |
26 |
27 |
28 |
||||||
|